DE TAJ MAHAL VAN DE VELUWE - Gerrie Starreveld

DE TAJ MAHAL VAN DE VELUWE

19 February 2021
DE TAJ MAHAL VAN DE VELUWERadio Kootwijk

Op één van de laatste zonnige dagen van de herfst besloot ik vanuit mijn atelier over de hei naar Radio Kootwijk te fietsen. Op een vouwfietsje is dat een pittige onderneming, maar met stralend weer en de tijd aan mezelf, leek me dat goed te doen.

Mensen van mijn generatie hebben allemaal wel iemand in de familie die in Indonesië is geboren of er gewoond heeft. Om contact te kunnen maken met het verre Indonesië werd Radio Kootwijk gebouwd op de weidsheid van de Veluwe.

Na een tocht door de bossen, waarbij ik links en rechts werd ingehaald door mensen op elektrische fietsen, belandde ik op de hei. Tot mijn grote verbazing stond er ergens bij een afslag van het fietspad een ijscoman. Zijn nering liep prima die dag.

Opnieuw kwam ik in de bossen terecht, tot het landschap zich plotseling opende en de indrukwekkende architectuur van Radio Kootwijk zichtbaar werd. Een prachtig beeld. Qua sfeer deed het me denken aan de Taj Mahal in India waar je bij binnenkomst door de poort een waterpartij ziet, met aan weerskanten een ruim grasveld. Aan het eind staat het imposante gebouw van de Taj Mahal.

Nu Néderland op dit moment onze actieradius is, is het de moeite waard om zo op pad te gaan. Er is voorlopig nog genoeg te ontdekken.
Radio Kootwijk
Taj Mahal

taj mahal
Taj Mahal


Samenwerken? Graag!

BOUWPROJECTEN
VOLG MIJ OOK OP
KUNST OP LOCATIE
CONTACT