DE BRUG VAN HONFLEUR - Gerrie Starreveld

DE BRUG VAN HONFLEUR

15 July 2022
DE BRUG VAN HONFLEUR
honfleur
brug over de Seine

Jaren geleden was ik onderweg naar Normandië.
Over de 2e wereldoorlog en de landing op Normandië had ik al veel verhalen gehoord. Tijd om het zelf eens te gaan bekijken.
Het was prachtig weer en er stond een lekker verkoelend briesje.

De reis ging langs de Belgische kust met overal borden langs de weg van de plaatselijke strandtenten, die allemaal oesters met witte wijn en stokbrood op de kaart hadden staan. Supertop. I was in! Op een menu van dagelijks oesters en witte wijn reed ik richting Frankrijk. In Frankrijk aangekomen ging het verder langs de kust richting Normandië.

Totdat…

Al vanuit de verte zag ik hem aankomen. Een smalle lange brug met een vierbaansweg die, in een ronding, stijl omhoog ging, met aan beide kanten in de diepte het water van de Seine die daar zo ongeveer op z’n breedst lijkt te zijn. Er was geen ontkomen aan. Nergens was er nog een mogelijkheid om van de weg te gaan en ergens anders de rivier over te steken. Mijn witte Suzuki Carry, hoog op de wieltjes en zeer windgevoelig, leek mij op dat moment helemaal niet het meest geschikte voertuig om die brug over te gaan. Door hard tegen mezelf te roepen dat ik het kon en dat het goed ging ben ik over die brug gereden.

Gruwelijk!

Als ik eraan terug denk kan ik me nog steeds het moment voor de geest halen dat ik die brug in de verte zag opdoemen. Eenmaal weer beland op een camping heb ik er een tekening van gemaakt.

Fijne zomer!

pont de Normandie

Samenwerken? Graag!

BOUWPROJECTEN
VOLG MIJ OOK OP
KUNST OP LOCATIE
CONTACT