gerrie starreveld

beeldend kunstenaar

woonzorgcomplex de haagbeuk, middelburg
De bewoners van dit complex wilden graag kleur in het gebouw,
het idee was om iets met de 16 meter hoge liftschacht te doen.
Na een inventarisatie met bewoners bleken er meer wensen te zijn.
Het atrium als ontmoetingsplek en mogelijkheden om op te treden
met muziek erbij,
De entree van het gebouw aantrekkelijker; ook door de verlichting,
verder de kleuren op de etages zelf en de hekjes van de galerijen,
die door de grijze kleur associaties met een gevangenis opriepen.
Voor dit geheel is een ontwerp gemaakt wat gefaseerd uitgevoerd
kan worden. De liftschacht is rondom beschilderd met vrijstaande
vormen, er is een laag podium met een geluidsinstallatie gekomen
voor optredens en de grijze hekjes zijn inmiddels voorzien van een
blauwgroene verflaag. Ook zijn de etages bij de liftdeuren voorzien
van een ingeschilderde etageaanduiding.
Op de glaswand bij de entree komen de vormen terug in
transparante folie. De oplevering van het gebouw hebben we gevierd met een gezamelijke Soto Ayam in het Atrium, voor iedereen die bij het project betrokken was, gemaakt door een Indische bewoner.
terug